Švelnus piemenėlių pyragas

Švelnus piemenėlių pyragas

Reikės:

keleto didelių bulvių

2 š. kepimui tinkamo aliejaus (įdarui kepti ir kepimo formai ištepti) + 2 š. kokybiško mėgstamo aliejaus bulvių košei pagardinti

1 svogūno

2 skiltelių česnako

1 saldžiosios paprikos

⅔ stiklinės gerai išvirtų lęšių

dviejų-trijų kaupinų šaukštų virtų pupelių

1 tarkuotos morkos

3 šaukštų konservuotų kukurūzų

300-350 g trintų pomidorų ar jų tyrės

po žiupsnelį džiovintų raudonėlių, baziliko, paprikos miltelių, maltų kalendrų

druskos, pipirų

 

Gaminimas:

Išvirkite bulves. Nusunkite jas, palikdami šiek tiek vandens (taip pat galite praskiesti avižų ar sojų pienu), sutrinkite, šiek tiek pasūdykite. Įjunkite kaisti orkaitę iki 180 laipsnių (kaitinimas iš viršaus ir apačios).

Pasiruoškite įdarą: keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, morką. Kai viskas suminkštės, sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus. Po minutės pilkite pupeles, lęšius, trintus pomidorus, kukurūzus. Gardinkite prieskoniais, druska ir pipirais. Viskam sušilus, kaitrą galite išjungti.

Pasirinktą kepimo formą ištepkite kepimui tinkamu aliejumi, į ją pilkite visą įdarą ir bulvių koše jį uždenkite. Pyrago paviršių galite šiek tiek patepti aliejumi, kad apskrustų.

Pyragą kepkite jau įkaitusioje orkaitėje kol gražiai apskrus (apie 20 min ar kiek ilgiau, priklausomai nuo orkaitės).

 

Skanaus!