Suktinukai su tofu, avokadu ir morkomis

Suktinukai su tofu, avokadu ir morkomis

Reikės:

Ryžių lapų

1 “lizdelio” ryžių makaronų

1 prinokusio avokado

3-4 morkų

Salotų lapų

350g kieto tofu

Šviežios mėtos arba kalendros (pagal Jūsų skonį)

Sojų padažo

Alyvuogių aliejaus

 

Paruošimas:

Nulupkite morkas ir supjaustykite į 4-6 ilgus pagaliukus.

Supjaustykite tofu pagaliukais. Apkepkite juos su alyvuogių aliejumi vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje, užpilkite šiek tiek sojų padažo. Sudėkite tofu į lėkštutę.

Išvirkite ryžių makaronus ir morkas tam pačiam puode.

Supjaustykite avokadą juostelėmis.

Išplaukite naudotą keptuvę ir pripildykite maždaug 1cm vandens. Įkaitinkite keptuvę ant labai silpnos ugnies. Išmirkykite ryžių lapą šiltame vandenyje keptuvėje.

Padėkite lapą ant lėkštės ir pripildykite įdaru: vienas ar keli salotų lapai, makaronai, morkų ir tofu pagaliukai, keli mėtos ar kalendros lapeliai, juostelė avokado. Suformuokite suktinuką lenkdami kraštus.

Kartokite kol baigsis ingredientai.

 

Pagardinimui:

Sojų padažas su imbieru arba kalendra

Riešutų sviesto padažas (paskystinkite riešutų sviestą ant lengvos ugnies su šiek tiek vandens)

Tahini padažas