Kvapnus pupelių paštetas su lazdyno riešutais

Kvapnus pupelių paštetas su lazdyno riešutais

Turime šio recepto video! Peržiūrėti jį galite čia: Pupelių paštetas su riešutais – Receptas – Tapk auGalingas


Reikės:

5 v. š. aliejaus

2 svogūnų

2 skiltelių česnako

2 lauro lapų

2 kvapiųjų pipirų

1 tarkuoto obuolio

2 gvazdikėlių

500 g virtų baltųjų pupelių

3 v. š. sojų padažo

1 a. š. mairūno

1 v. š. rozmarino

druskos

pipirų

nemažas žiupsnelis muskato

džiovintų slyvų

lazdyno riešutų

 

Paruošimas:

 

  • Įkaitintame aliejuje apie 3 minutes apkepkite svogūną, česnaką, lauro lapus ir pipirus.

  • Sudėkite obuolį bei gvazdikėlius, kepkite dar 3 minutes.

  • Sudėkite pupeles ir vėl kepkite. Po maždaug 3 minučių išimkite lauro lapus ir pipirus.

  • Viską perdėkite į puodą, supilkite sojų padažą ir suberkite prieskonius. Sutrinkite rankiniu smulkintuvu iki vientisos masės.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

  • Kepimo formoje, padengtoje kepimo popieriumi, sudėkite pusę pagamintos masės, tada dėkite slyvas ir uždenkite likusia mase. Ant viršaus suberkite lazdyno riešutus.

  • Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus!