Grybų ir lęšių kukuliai

Grybų ir lęšių kukuliai

Turime šio recepto video! Peržiūrėti jį galite čia: Grybų ir lęšių kukuliai - Tapk auGalingas receptas

Reikės:

3 v. š. aliejaus

1 mažo svogūno

1-2 skiltelių česnako

5 pievagrybių

2 v. š. sojų padažo

133 g lęšių

250 ml vandens

5 saulėje džiovintų pomidorų

½ a. š. rūkytos paprikos

džiūvėsėlių

 

Paruošimas: 

 

  • Įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Sudėkite supjaustytus pievagrybius, sojos padažą ir išmaišykite.

  • Suberkite lęšius, supilkite vandenį ir virkite apie 25 minutes.

  • Išvirus lęšiams, viską apkepkite apie 3 minutes.

  • Viską sudėkite į maisto smulkintuvą, suberkite rūkytą papriką, pomidorus ir sutrinkite iki vientisos masės.

  • Sumaišykite su džiūvėsėliais ir suformuokite kukuliukus. Džiūvėsėlių naudokite tiek, kad masė būtų ne per sausa, bet ir neliptų prie rankų.

  • Kukulius kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Skanaus!