AuGalinga rikota

AuGalinga rikota

Tiks kaip picos pagardas, tepamas sūris su duonos lazdelėmis ar ant duoniukų. Taip pat galite naudoti prie tofinienės, su makaronais ar pagardinti ja salotas.  

 

Kiekis: apie 250 g

 

 

Jums reikės:

 

  • 250 g stangraus/kieto tofu (nusunkto ir nusausinto popieriniu rankšluosčiu)

  • 2 a. š. citrinos sulčių

  • 2 a. š. alyvuogių ar rafinuoto rapsų aliejaus

  • smulkiai supjaustytos pusės česnako skiltelės

  • 0,5 a. š. joduotos druskos

  • šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

 

Paruošimas:

 

Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir pulsine programa plakite, kol masė pradės lipti į vieną gumulą ir tapti vientisa. Būkite atsargūs, nes palaikius maisto kombaine per ilgai, tofu gali tapti per smulkus, o masė gali priminti labiau pastą, nei siekiamą rupią rikotos tekstūrą.

 

Pagardinimui naudokite baziliką ar kitus mėgstamus prieskonius.